对绘制所有平面四杆机构连杆曲线有限五维图谱的建议
来源:     发布日期:2020/06/10 11:45:15  浏览次数:

对绘制所有平面四杆机构连杆曲线有限五维图谱的建议

Proposals for Finite 5-Dimensional Atlases for all Planar 4-Bar Linkage Coupler Curves.

中文关键词: 平面四杆机构,五维连杆曲线图谱,连杆圆,族机构理论,族机构算子,连杆平面的分区

英文关键词: Planar 4-bar linkage, coupler curve, Coupler circle, Cognate theory, Cognate operators, Parttioning of coupler plane.

T.H.DAVIES 陈金元

Courtaulds Reader in Mechanisms,Dept. of Mech. Eng.,Loughborough University of Technoloy,Loughborough,England.,无锡轻工业学院机械系

本文是对“曲柄连杆机构连杆曲线图谱绘制的建议”一文的扩充和引伸。通过对平面四杆机构连杆曲线图谱绘制方法的检验,我们发现:在绘制所有Grashof四杆机构连杆曲线时,只需将每一相似四杆机构族包括在内,那么连杆点只要在以连杆两铰链点为圆心,以连杆长为半径所作的两个连杆圆相交所得面积的一半(左半或右半)这个边界区域内选取便足够了。对于非Grashof四杆机构,则连杆点又只要在该面积的四分之一这个边界区域内选取。这是运用Robert族机构论所得到的进一步的结果。同时,也得到了绘制曲柄连杆机构连杆曲线图谱的另一种方法。

The paper seeks to extend earlier work that makes proposals for an atlas of curves traced by coupler points on crank-rocker linkages. We now examine ways of providing atlases for coupler curves of other 4-bat linkages. Provided that every family of simila