微小绝对压力测量方法的实验研究
来源:     发布日期:2020/06/10 13:04:23  浏览次数:

微小绝对压力测量方法的实验研究

The Experimental Investigation of A Measurement Method for Tiny Absoluee Pressure

中文关键词: 绝对压力,饱和蒸汽压,温度,热电阻,加热电流,传热

英文关键词:

陆纪功 徐玲

无锡轻工业学院自动化系

(陆纪功)

,无锡轻工业学院自动化系(徐玲)

本文介绍了利用化学纯液体的饱和蒸汽压与其温度之间的对应关系来测量微小绝对压力的一种方法及其试验结果。

This paper introduces the method to measure tiny absolute pressure by using the relationship between staturation vapour pressure and temperature of a chemicalpure liquid, Some test are also provided.